Present Continuous Exercises PDF: This article is all contains all the exercise of Present continuous including, simple Present Continuous tense, Negative Present continuous tense and Interrogative Present continuous tense in PDF format.

Present Continuous Exercises PDF

Simple Present Continuous Exercises

1. Seena ……………for the test now.

  1. Am preparing
  2. Preparing
  3. Is preparing
  4. Are preparing

Answer: Is preparing

2. John …………..his mother since evening for the party.

  1. Am helping
  2. Are Helped
  3. Is Helping
  4. Will help

Answer: Is Helping

3. The new showroom ……………big discount.

  1. Is offering
  2. Is offer
  3. Are offering
  4. Am offering

Answer: Is offering

4. We …………….a new bike for my son.

  1. Is buying
  2. Are buying
  3. Am buying
  4. Buying

Answer: Are buying

5. Riya …………from last two days.

  1. Is working
  2. Are working
  3. Am working
  4. Working

Answer: Is working

6. These boys …………on the chair.

  1. Is sitting
  2. Am sitting
  3. Are sitting
  4. Sitting

Answer: Are sitting

7. Mark ……………for dinner tomorrow.

  1. Are coming
  2. Is coming
  3. Am coming
  4. Coming

Answer: Is coming

8. The boys …………cricket in the playground at this time.

  1. Am playing
  2. Is playing
  3. Are playing
  4. Playing

Answer: Are playing

Negative Present Continuous Exercises

1. The children ………………..in the garden.

  1. Are not playing
  2. Is not playing
  3. Am not playing
  4. Not playing

Answer: Are not playing

2. John …………hard for his coming exams.

  1. Are not working
  2. Is not working
  3. Not working
  4. Am not working

Answer: Is not working

3. Monkeys………….. On the tree.

  1. Is not jumping
  2. Are not jumping
  3. Am not jumping
  4. Not jumping

Answer: Are not jumping

4. We ………….to the party tonight.

  1. Am not coming
  2. Not coming
  3. Are not coming
  4. Is not coming

Answer: Are not coming

5. My brother and sister ……………… tea.

  1. Are not taking
  2. Is not taking
  3. Am not taking
  4. not taking

Answer: Are not taking

6. The tap ……………..at this moment.

  1. Are not running
  2. Am not running
  3. Is not running
  4. Will not running

Answer: Is not running

7. I ……………….TV every morning.

  1. Is not watching
  2. Am not watching
  3. Are not watching
  4. Not watching

Answer: Am not watching

8. Right now I ………………..time with my family.

  1. Am not spending
  2. Is not spending
  3. Are not spending
  4. Will not spending

Answer: Am not spending

Interrogative Present Continuous Exercises

1. ……….you ……….. to the school tomorrow?

  1. Are going
  2. Is going
  3. Am going
  4. Going

Answer: Are going

2. …….Mark ……..with you.

  1. Is going
  2. Are going
  3. Am going
  4. Going

Answer: Is going

3. ………..they ………for us.

  1. Is waiting
  2. Are waiting
  3. Waiting
  4. Am waiting

Answer: Are waiting

4. ………..they ………..my bicycle.

  1. Are preparing
  2. Preparing
  3. Am Preparing
  4. Is preparing

Answer: Are preparing

5. ……….he………. a letter to his friend?

  1. Is writing
  2. Are writing
  3. writing
  4. Am writing

Answer: Is writing

If you want to download this Present Continuous exercises in pdf then download link button in given below.

Present Continuous exercises PDF

So it was all about Present Continuous exercises pdf. If you liked them then please share it with your friends.